top of page

Over mij 

Binnert de Beaufort
pvda 4.jpg

Binnert de Beaufort

Over mij

Op 28 november 1970  werd ik geboren in Arnhem. Ik groeide op in Den Haag.

Quote

Op mijn negentiende verhuisde ik naar Amsterdam waar ik geschiedenis ging studeren. Tijdens mijn studie kreeg ik een baan als redacteur bij Quote waar ik uiteindelijk acht jaar heb gewerkt. Daarna heb ik vijf jaar gefreelancet voor uiteenlopende bladen en kranten zoals: Nieuwe Revu, Elle, Vrij Nederland, NRC, Volkskrant, Libelle, De Groene Amsterdammer. 

 

HvA

In 2010 trad ik in dienst bij de media-opleiding van de Hogeschool van Amsterdam als docent journalistieke vaardigheden. Ik zat daar twee jaar in de Opleidingscommissie van de media-opleiding Creative Business, die de kwaliteit van het onderwijs bewaakt in de breedste zin van het woord, en zit nu in het bestuur van de "Diversity Hub" van de HvA, een platform voor studenten en medewerkers van de HvA over diversiteit. 

Hilversum

Ik woon deels in Hilversum met mijn twee dochters van 17 en 15, en deels in Amsterdam bij mijn vriendin.

Boeken

In de afgelopen achttien jaar schreef ik vijf boeken: twee romans, een novelle en twee non-fictie boeken. Ik mocht tot oktober vorig jaar vier jaar lang een column schrijven voor het maandblad JAN. Af en toe publiceer ik essays, onder andere in het zaterdagmagazine van Het Financieele Dagblad.

Over mij en de PvdA

Stemmen op de PvdA doe ik al vanaf mijn achttiende. Mijn vader was actief lid. Ik herinner mij de verkiezingsposters op de ramen van zijn huis aan de Weimarstraat in Den Haag, de vuist met de roos, het indrukwekkende hoofd van Den Uyl. Aan tafel werd gediscussieerd over politiek. De PvdA hoorde er bij.

Westeinde Ziekenhuis

Ik woonde de meeste tijd bij mijn moeder in het Benoordenhout, een conservatieve Haagse wijk op het zand waar VVD en CDA de stemmen verdeelden. Maar ook zij stemde altijd PvdA. Zij werkte als laborante in het Westeinde Ziekenhuis in de binnenstad van Den Haag en leerde mij om mensen altijd te zien als mensen, waar ze ook vandaan komen en welke achtergrond ze ook hebben.

Gedurende mijn studententijd in de jaren negentig in Amsterdam werd ik lid van de PvdA, zonder verder actief te worden. Na een tijdje zegde ik mijn lidmaatschap weer op.

 

Verrechtsing

Toen ik in 2005 naar Hilversum verhuisde, werd ik na enige jaren weer lid. Ik werd actief tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Ik maakte me zorgen om de verharding van het politieke klimaat en de verrechtsing van de politiek en wilde niet langer aan de zijlijn staan met alleen maar een linkse mening.

Hagel

De campagneleider nodigde me uit om te flyeren in het centrum. Ik ontmoette de actieve Hilversumse partijgenoten, mensen die gepokt en gemazeld zijn in het campagnevoeren op straat en die zich niet laten intimideren door scheldende voorbijgangers of door hagel bij plus 1 graden. Toen mocht ook ik voor het eerst ervaren hoe het is om uitgescholden te worden omdat je überhaupt de PvdA vertegenwoordigt (“Linkse landverraders!”, “Jullie zijn allemaal zakkenvullers!”). Maar ik had ook mooie en soms ook ontroerende gesprekken met Hilversummers over de politiek en over het leven. Nog steeds vind ik flyeren op straat het leukste aspect van campagnevoeren.

Campagnelied

Vrij snel na die gemeenteraadsverkiezingen werd ik gevraagd voor het bestuur. Een jaar later werd ik gekozen tot voorzitter van de afdeling. Ik coördineerde lokaal de campagnes voor de Provinciale Statenverkiezingen, de Europese verkiezingen en, samen met een jonge partijgenoot, de Tweede Kamerverkiezingen. Voor de Provinciale Statenverkiezingen schreef ik een campagnelied waarmee ik als pianist, samen met The Amsterdam Blues Company - met de legendarische PvdA-drummer Fred Cohen - op tournee ging langs verschillende Noord-Hollandse stations.

Ombudsteam

Ik maakte kennis met het PvdA-ombudsteam, mannen en vrouwen die wekelijks Hilversummers bijstaan die vermorzeld dreigen te worden door schulden, die hun enveloppen niet meer durven te openen, bang zijn voor de overheid en andere officiële instanties.

Realisten met idealen

Al die PvdA-leden die ik leerde kennen, in en buiten Hilversum en op sociale media, hebben één gemene deler. Ze staan voor het algemeen belang, ze zetten zich onverminderd in voor een eerlijke, rechtvaardige en sociale toekomst zonder zich te verliezen in dromen. PvdA’ers zijn realisten met idealen. En daar voel ik mij thuis.

Impressie

We doen het samen!

bottom of page